Code 95 behalen: zo doe je dat!

14 april 2022

Code 95: de term waar je in de transportwereld niet omheen kunt. Met deze aantekening toon jij aan dat je vakbekwaam bent. Maar hoe kun jij deze het beste behalen? Dat lees je hier.

Waarom code 95 punten?

Sinds september 2009 is het voor chauffeurs verplicht om een Code 95 aantekening te hebben. Deze aantekening is ingevoerd om de volgende redenen:
– Het verminderen van de CO₂-uitstoot
– Het dalen van het aantal verkeersslachtoffers
– Betere vaardigheden van chauffeurs
– Duidelijke richtlijnen waaraan alle beroepschauffeurs binnen de EU aan moeten voldoen
Elke vijf jaar moet jij deze aantekening weer opnieuw aanvragen. Wat Code 95 precies inhoudt, lees je in onze blog hierover.

Bekijk deze rijopleiding

Code 95 behouden?

Voor het halen van Code 95 volg je 35 nascholingsuren. Zit jij nog niet op dit aantal uren? Wacht dan niet te lang! Wanneer jouw Code 95 aantekening is verlopen, mag jij de weg niet meer op als beroepschauffeur.

Hoe kun jij Code 95 het beste behalen?

Wil je checken hoe je ervoor staat? Dat kan via de website van het CBR. Op mijncbr.nl kun je inloggen via DigiD en zie je hoe het gesteld is met jouw Code 95 punten. Wanneer jij toe bent aan de nascholingsuren kun jij bij ons terecht. Wij organiseren regelmatig verschillende cursussen rondom code 95.

Code 95 punten: tips!

Voordat je gaat beginnen met het behalen van jouw Code 95 hebben wij hier nog een aantal tips voor je op een rij gezet.
– Begin niet te laat met het behalen van Code 95. Hierdoor kun je zonder stress alle cursussen volgen. Wist je dat je vijf jaar voor het verlopen van jouw code 95 hier al mee kan beginnen?
– Vraag je Code 95 punten aan binnen zes maanden na het behalen. Zo is Code 95 gelijk aan de afgiftedatum van jouw rijbewijs.
– Geen tijd om Code 95 te halen? Bij ons kun jij je Code 95 punten in één weekend al halen.

Code 95 punten haal je bij Dinkla!

Moet jij je Code 95 punten ook nog halen? Wacht dan niet te lang en neem contact met ons op! Wij geven regelmatig verschillende cursussen rondom Code 95.