Code 95/nascholing halen kosten

Moet jij je code 95 punten nog behalen? Dinkla Verkeersopleidingen biedt een groot aanbod nascholingen aan. Benieuwd naar de cursusdatums, mogelijke vrijstellingen en de code 95 kosten? Wij zetten de belangrijkste aspecten voor je op een rij. 

Waarom code 95? 

Code 95 zorgt voor een betere verkeersveiligheid en heeft als doel dat er minder ongelukken, verkeersdoden en CO2-uitstoot plaats vindt. Voor bedrijven leidt code 95 vaak tot besparingen en interne verbeteringen, bijvoorbeeld op het gebied van de gezondheid van werknemers. De code 95 is vijf jaar geldig en kan verlengd worden met 35 nascholingsuren. Code 95 is een verplicht onderdeel voor de rijbewijzen C1(E), C(E), D1(E) en D(E).

De kosten voor code 95

Onze code 95 cursussen zijn altijd gecertificeerd door het CCV. De code 95 nascholingen bestaan uit E-learnings, theoriedagen en praktijkdagen. Het is verplicht om van de 35 uur nascholing, minimaal 7 uur aan praktijklessen te besteden. De kosten voor de cursussen verschilt per opleiding en type cursus. Voor informatie over de kosten van de code 95 cursussen kan je vrijblijvend contact met ons opnemen. Wil je checken hoe je ervoor staat met de punten? Dat kan via de website van het CBR. Op mijncbr.nl kun je inloggen via DigiD en zie je hoe het gesteld is met jouw Code 95 punten.

Direct aanmelden? Bekijk hier ons aanbod code 95 cursussen.

Vrijstelling

Heb je een C- en/of D-rijbewijs en rijd je minder dan 12 uur in de week, dan heb je recht op vrijstelling. Met rijtijd wordt de tijd bedoeld die de wielen van de wagen draaien, de laad- en lostijden tellen niet mee. De week loopt van maandag 0:00 uur tot zondag 24:00 uur. Deze uitzondering geldt alleen in Nederland!

Vrijstelling geldt ook voor:

  • Als voertuig wordt gebruikt voor openbare orde (brandweer BV)
  • Als voertuig niet beroepsmatig gebruikt wordt
  • Als het voertuig de hoofdactiviteit is (bijvoorbeeld een marktkoopman). Bij deze laatste is de 12-uren regeling van toepassing!

Meld je aan 

Wacht niet te lang met het behalen van je code 95 punten. Wanneer jouw code 95 aantekening is verlopen, mag jij de weg niet meer op als beroepschauffeur. We stimuleren chauffeurs om in vijf jaar de benodigde uren geleidelijk aan weer te halen, bijvoorbeeld 1 cursus per jaar. Zo hoef je niet alle punten op het allerlaatste moment te halen. Vragen over het halen van je code 95 en de kosten? Neem gerust contact met ons op.