Belangrijk bericht
De lessen en examens zijn vanaf heden gepauzeerd t/m 9 februari. Les gepland? Wij slaan de geplande afspraken op. Zodra het weer kan, nemen wij contact met je op. Aanmelding voor informatie of een opleiding? Dat kan via het contactformulier!
Ik heb het begrepen!

Code 95 halen voor 1 december 2020? Dinkla biedt mogelijkheden!

5 oktober 2020

Chauffeurs die zijn geboren voor 1 juli 1955 hebben ooit, vanwege de leeftijd, automatisch de code 95 gekregen voor de duur van het rijbewijs. De Europese Commissie vindt dat het automatisch geven van de code 95 niet had mogen plaatsvinden. Daarom moet de Nederlandse overheid dit terugdraaien. De Rijksoverheid doet dit met een wetswijziging. Deze wetswijziging gaat in per 1 december 2020.
Eerder was de verwachte ingangsdatum van deze wetswijziging 1 april 2020. De coronacrisis heeft echter voor vertraging gezorgd. Alle rijbewijshouders met een C en of D rijbewijs geboren voor 1 juli 1955 die in augustus 2019 zijn aangeschreven én met een nu nog geldige code 95, krijgen begin oktober een brief van het ministerie. In de brief staat beschreven wat de chauffeur moet doen om de code 95 op het rijbewijs te behouden.

Actuele informatie is ook te vinden op www.cbr.nl/vervallenvrijstelling en www.rijksoverheid.nl/code95.

Check onze agenda voor de mogelijkheden

Bekijk onze agenda voor alle data rondom code 95 en de mogelijkheden.