Hoe word ik rijinstructeur?

Ben jij graag veel onderweg en geniet jij ervan om in je favoriete voertuig te zitten? Rijinstructeur is een prachtig beroep. Geen dag is hetzelfde en je kunt je enthousiasme en kennis overbrengen aan anderen. “Hoe word ik rijinstructeur?” Dat vertellen we je graag, want wie weet kom jij ons team in de toekomst wel versterken.  

WRM-bevoegdheidspas rijinstructeur

Je mag pas rijlessen geven als je in bezit bent van het WRM-bevoegdheidspas. Met deze pas kan je laten zien dat je bevoegd bent om rijles te geven in het betreffende voertuig. De WRM-pas is vijf jaar geldig, daarna moet de pas verlengd worden met nascholingen. 

Diploma’s rijinstructeur

Een beroep waar alles draait om veiligheid. Om rijinstructeur te worden moet je vooraf enkele diploma’s halen. Het aantal diploma’s is afhankelijk van het soort rijinstructeur dat je wilt worden. Iedere opleiding tot rijinstructeur begin bij instructeursopleiding B. Wil je rijinstructeur worden van een ander voertuig? Dan moet je naast de instructeursopleiding B nog aanvullende opleidingen doen. Bijvoorbeeld voor motorrijles, vrachtwagensles of aanhangerles. Als je als rijinstructeur aan de slag wilt gaan ben je verplicht om over een B rijbewijs te beschikken en een schooldiploma van IBO, VMBO of MAVO op zak te hebben.  

Hoe word ik rijinstructeur? Doorloop drie fases

De opleiding tot rijinstructeur bestaat uit drie fases met als doel het WRM-certificaat, ofwel instructeursdiploma te behalen. 

Fase 1 draait geheel om je vaardigheden als instructeur rondom verkeersdeelname. Daarnaast heb je voldoende kennis over de wet- en regelgeving van het verkeer, RVV, veiligheid, verkeerstaak en rijprocedures. De praktijk gaat in deze fase om je eigen rijvaardigheid. 

Fase 2 draait om je onderwijs skills. Hoe bereid je je les voor en hoe vertaal je je kennis naar buiten. 

Fase 3 bestaat uit een stage van 40 uur. Hiervan kijk je 5 uur mee tijdens rijlessen en geef je de andere 35 uren zelf rijlessen. Na de 40 uren stage ben je klaar voor het officiële praktijkexamen. Heb je dit praktijkexamen gehaald? Dan kan je direct aan de slag bij Dinkla Verkeersopleidingen als rijinstructeur. 😉 

Rijinstructeur van Dinkla Verkeersopleidingen worden? 

Wil jij ook je WRM-bevoegdheidspas behalen en aan de slag gaan als rijinstructeur? Laat het ons weten, wij hebben doorlopend meerdere vacatures openstaan. Wij bieden een uitdagende baan met potentie in een dynamische werkomgeving. Daarnaast kom je te werken in een ambitieus en groeiend bedrijf met leuke collega’s. Kan je niet wachten om bij ons aan de slag te gaan? Neem gerust contact met ons op.