Je eerste auto, waar let je op?

10 mei 2019

Je hebt je rijbewijs in de pocket, maar nu wil je ook kilometers gaan maken. Je gaat je eerste auto aanschaffen. Waar moet je rekening mee houden? Wij helpen je op weg!

Oriëntatie

Wat is je budget, hoe groot mag de auto zijn en hoe is het brandstofgebruik? Dit zijn allerlei opties die kunnen zorgen voor keuzestress. Niet als jij alles op een rijtje zet door jezelf vragen te stellen. Hoe vaak ga je de auto gebruiken? Hoe belangrijk vind je het benzineverbruik? Hoe zijn de veiligheidsvoorzieningen? Door antwoord te geven op deze vragen schep je voor jezelf al meer duidelijkheid.

Kosten

Niet alleen de aanschaf van de auto brengt kosten met zich mee. Er zitten ook kosten verbonden aan de auto op de weg te houden. Laat je niet verrassen door een overzicht te maken van alle kosten. Houd rekening met de WA-verzekering, APK-keuring, motorrijtuigenbelasting en de Wegenwacht Service. Doe hier een autoverzekering check!

Proefrit

Als jij de auto van je dromen op het oog hebt is het verstandig om de auto eerst te testen. Dit kun je doen door het maken van een proefrit. Dit is het beste overdag. Dan heb je het beste licht voor eventuele schades te zien op de auto. Houd ook rekening met het tijdstip, je wilt niet een proefrit maken in de file.

Je eerste auto

Vóórdat je je eerste auto aanschaft is het goed om even te checken wat deze waard is. Zodat je niet te veel betaald voor jouw auto. Dit kun je gemakkelijk doen met een kentekencheck op Google. Hier vind je alle informatie en geschiedenis over de auto. Heb je dit allemaal gecheckt? Succes met de aanschaf van je eerste auto!