COVID-19 – Mijn theorie certificaat verloopt, wat nu?

20 april 2020

Mijn theorie certificaat of deel examen verloopt tijdens de maatregelingen COVID 19, wat nu?

Je stond al ingedeeld of zou bijna ingedeeld worden voor het examen om je rijbewijs te halen en ineens konden er door de maatregelingen tegen COVID 19 niets meer doorgaan. Vervelend, want je certificaat of deel examen verloopt binnenkort. We brengen je graag de hoogte van de tijdelijke oplossingen van het CBR.

 

Wat kun je inplannen naar de maatregelingen na het COVID 19

Alle uitslagen van theorie-examens voor auto, bromfiets en het praktijkexamen voertuigbeheersing voor de motor, waarvan de geldigheidsduur vervalt (of is vervallen) in de periode tussen 16 maart en 1 juni, blijven in ieder geval geldig tot 1 december 2020.

Zodra wij weer mogen en kunnen rijden nemen wij contact met je op voor een nieuwe planning. Wanneer je theorie uitslagen auto, bromfiets en praktijk examen voertuigbeheersing voor de motor tussen 16 maart en 1 juni vervalt, stuur dan een mail met daarin de verval datum naar info@dinkla-balk.nl, zodat we rekenschap kunnen houden in de planning.

 

Ik ben een chauffeur en val onder de beroepsgroep. Hoe zit het met het verlopen van mijn certificaat, passen en/of nascholing?

Om te voorkomen dat professionals, vanwege verloop certificaat, pas en of geldigheid nascholing, niet meer kunnen rijden als gevolg van de maatregelen tegen corona zijn er, nationaal of Europees, aanvullende afspraken gemaakt. Ook voor deze groep geldt dat uitslagen van theorie-, praktijkexamens en toetsen waarvan de geldigheidsduur vervalt (of is vervallen) in de periode tussen 16 maart en 1 juni, geldig blijven tot in ieder geval 1 december 2020.

 

Wat kun ik inplannen naar de maatregelingen na het COVID 19?

Hiervoor geldt ook het volgende. Zodra wij weer mogen en kunnen rijden nemen wij contact met je op voor een nieuwe planning. Wanneer je certificaat, pas en of geldigheid nascholing vervalt, tussen 16 maart en 1 juni, stuur dan een mail met daarin de verval datum naar info@dinkla-balk.nl, zodat we rekenschap kunnen houden in de planning.

Waar vindt ik de extra afspraken van de beroepsgroepen?

Er ook afspraken gemaakt over coulance ten aanzien van verlopen certificaten en passen. Hierover zijn afspraken gemaakt met het Verbond van Verzekeraars en de handhavende instanties.

Bekijk in het overzicht wat de afspraken zijn per beroepsgroep.

 

Mocht u toch nog vragen hebben over tijdelijk oplossingen verloop examenuitslagen, wij horen het graag!