Praktische code 95 dagen op 27 en 28 augustus

20 juli 2021

De drie noordelijke bedrijven Wicks, Pienter Praktische Bedrijfsopleidingen en Dinkla Verkeersopleidingen slaan de handen ineen voor het opleidingen van vrachtwagenchauffeurs die met open laadbakken en bouwmaterialen rijden. Behaal in een paar dagen je code 95 punten! 

De georganiseerde code 95 dagen op 27 en 28 augustus bestaan uit een aantal leuke, praktische en leerzame nascholingen. Maak je keuze uit de volgende vijf verschillende cursussen:

  • Loods Heftruck opleiding
  • Grote buiten heftruck
  • Lading zekeren
  • VCA
  • Praktijk rijden

Nascholing vraagt vaak uren van je kostbare vrije tijd. Hoe makkelijk is het dan om thuis een groot gedeelte van je nascholingsuren alvast te volgen. Stap vervolgens de actieve klassikale uren in en de tijd vliegt voorbij! Je verdiende zeven code 95 punten worden bijgeschreven en je gaat met optimale kennis naar huis. Je kan wel tot 14 punten per dagen bij laten schrijven. Ideaal toch?

Hoe ziet dit er uit per nascholing

Het is eigenlijk heel simpel. De cursist volgt thuis op de computer 4 uur zelfstudie en vervolgens in het weekend 3 uur klassikale theorieles. Je krijgt per cursusonderdeel 7 punten.

Hoe kunnen de nascholingsdagen er uit zien? (voorbeeld)

Op zaterdagochtend volg je de praktijktraining en in de middag de VCA cursus met aansluitend een examen. De week voorafgaand of na deze dag volg je nog een praktijk nascholing. Dan heb je in totaal 7 praktijkpunten en 14 theoriepunten incl. een VCA pas behaald. Je geeft bij ons aan welke cursus je graag wilt volgen en wij plannen hem voor je in!

code 95

Cursus informatie

Hieronder een overzicht van de cursussen die je kunt inplannen.
* Prijzen zijn excl. BTW – tussen haakjes incl. BTW

Loods Heftruck opleiding

€ 255,- excl. btw (€ 308,55 incl. btw)
Wil je een heftruck opleiding volgen en ook je code 95 laten registreren? Een heftruckchauffeur verplaatst goederen en producten binnen een werkplaats, magazijn of productieproces. Daarbij wordt gebruik gemaakt van voorzet- en hulpmiddelen, die aan de vorkheftrucks zijn bevestigd. Daarnaast controleert en inspecteer je de heftruck en hulpmiddelen op hun bediening en de voortgang tijdens het werk.

Het Nieuwe Rijden (HNR)/ Rijoptimalisatie C Praktijk cursus

€ 345,- excl. btw (€ 417,85 incl. btw)
Vooral chauffeurs hebben met een juiste, getrainde rijstijl invloed op het brandstofverbruik. De rijstijl van Het Nieuwe Rijden (HNR) combineert brandstofbesparing (10 tot 15%) en veiligheid op optimale wijze.

Grote buiten Heftruck opleiding

€ 255,- excl. btw (€ 308,55 incl. btw)
Wil j een heftruck opleiding volgen en ook je code 95 laten registreren? Een heftruckchauffeur verplaatst goederen en producten naar magazijn, een buitenplaats of productieproces. Daarbij wordt gebruik gemaakt van voorzet- en hulpmiddelen, die aan de vorkheftrucks en verreiker.

Lading zekeren cursus

€ 199,- excl. btw (€ 240,79 incl. btw)
De chauffeur speelt bij het lading zekeren (ladingzekering) een belangrijke rol. Hij/zij is in de meeste gevallen degene die de lading op de juiste manier op de laadvloer verdeelt en zekert. De deelnemer van de opleiding lading zekeren leert hoe een ladingzekering gecontroleerd of uitgevoerd dient te worden. Daarbij dient ook rekening gehouden te worden met de juiste verdeling van de lading over de assen en de standvastigheid (kantelgevoeligheid).

VCA opleiding

€ 262,50,- excl. btw (€ 317,63 incl. btw) – evt. extra kosten her examen € 86,-)
Werken brengt risico en gevaren met zich mee. De werkgever en de werknemer moeten de optimale veiligheid bevorderen. Om dat te bereiken wordt er van beide partijen verwacht dat ze de onveiligheden weten en kunnen inschatten. Aan het einde van de dag worden de examens afgenomen. Wanneer deze zijn behaald ontvangt de cursist zijn VCA pas en zijn certificaat.

Meld je aan

Laat ons weten welke cursus jij wilt volgen en wij plannen hem voor je in. Neem contact met ons op voor het inplannen van een cursus of meer informatie.