E achter B

E achter B rijbewijs halen?

Wanneer de maximale massa van het trekkend voertuig in combinatie met de maximale massa van de aanhangwagen meer dan 3500 kg bedraagt is een E achter B rijbewijs noodzakelijk. Tijdens deze lessen leer je onder andere hoe je met een aanhanger of caravan moet rijden hoe je de aanhanger of caravan moet aankoppelen en afkoppelen en hoe je moet anticiperen op verkeerssituaties. Bij Dinkla Verkeersopleidingen is het mogelijk om dit rijbewijs binnen een dag te halen!

Bekijk onze prijzen

Dagopleiding E achter B

Het is mogelijk om binnen een dag het E achter B rijbewijs te behalen. Let wel: dit is aan te raden voor kandidaten met aanhangerervaring. Heb je dit niet? Wij plannen een intakeles in en geven advies. Zo krijgt u een opleiding op maat. Voor het E rijbewijs hoef je geen theorie-examen af te leggen. Je kunt dus meteen starten met je praktijklessen!

e achter b rijbewijs

Opbouw dagopleiding

De dagopleiding start om 7:30 of 8 uur ’s ochtends. Eerst wordt de basis uitgelegd, waarna je 6 uren les krijgt. Om 14:00 of 14:55 uur doe je vervolgens het praktijkexamen.

Aanmelden

Voorwaarden voor het behalen van het BE rijbewijs

Om het E achter B rijbewijs te behalen, moet je eerst in het bezit zijn van een geldig B-rijbewijs. Daarna kun je beginnen met het volgen van rijlessen voor het E achter B rijbewijs.

Opfriscursus

Jaren niet met een aanhangwagen gereden? Of door een nare ervaring angstig geworden? Met onze opfriscursus helpen we jou zelfverzekerd op weg!
Neem contact op voor de mogelijkheden

Rijschool machtigen?

Voor de aanvraag van je praktijkexamen hebben jouw machtiging nodig. Je kunt hier toestemming geven om onze rijschool te machtigen.