Chauffeur LZV Rijbewijs


LZV rijbewijs halen?

Het LZV rijbewijs, oftewel het rijbewijs voor lange zware voertuigen, worden steeds vaker ingezet om het aantal ritten te verminderen, zo wordt het milieu minder belast. Je LZV certificaat halen? Bij Dinkla Verkeersopleidingen ben je aan het juiste adres!

Wanneer is het LZV rijbewijs verplicht?

Het LZV certificaat is verplicht voor chauffeurs die rijden met een LZV of Ecocombi. Als deelnemer moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • je bent in het bezit van een CE rijbewijs voorzien van een geldige code 95
  • je hebt minimaal 5 jaar ervaring met het besturen van een CE-voertuig
  • de rijbevoegdheid is in de 3 jaar voorafgaand aan deelname van het examen niet ontzegd
  • jouw rijbewijs is in de 3 jaar voorafgaand aan deelname van het examen niet ongeldig verklaard of ingevorderd wegens een overtreding of misdrijf.

Opleidingstraject tot LZV chauffeur

De opleiding voor Chauffeur LZV rijbewijs bevat een theorie- en praktijkonderdeel die samen getoetst worden in één examen. Er zijn verschillende trajecten mogelijk:

  • LZV intake
  • LZV dag opleiding
  • LZV 1,5 dag opleiding
  • LZV 2 daagse opleiding (op basis van 2 kandidaten)

Het examen bestaat uit een mondeling examen van 45 minuten en een praktijkexamen van 90 minuten. Bij het mondeling examen wordt jouw kennis over verkeer met betrekking tot de speciale LZV regelgeving en de specifieke eisen van de LZV-voertuigeisen getest. Tijdens het praktijkexamen wordt er gekeken naar de rijstijl (toepassing van Het Nieuwe Rijden) en vaardigheden zoals het uitvoeren van bijzondere manoeuvres.

LZV Rijbewijs

Praktijkdag nascholing volgen als “aankomend” LZV chauffeur?

Volledige certificaat halen is een uitdaging. Een leuk alternatief is om je nascholing te volgen op een LZV voertuig. Je ontvangt je nascholingspunten en bent een ervaring rijker met deze grote combinatie. Hij kan gepland worden onder dezelfde voorwaarden die gelden bij het halen van het LZV certificaat. Deze dag geeft je een klein kijkje in de wereld van de LZV chauffeur.

Wil je meer informatie over het behalen van het LZV certificaat? Neem gerust contact met ons op!

Aanmelden

Rijschool machtigen voor het LZV rijbewijs?

Je moet Dinkla toestemming geven om het praktijkexamen aan te vragen. Je kunt hier toestemming geven om onze rijschool te machtigen.