Motor

Motorrijbewijs halen?

Wanneer je snel je motorrijbewijs wilt halen ben je bij Dinkla Verkeersopleidingen aan het juiste adres. Wij bieden een full-service pakket: theorielessen, praktijklessen en -examen en zelfs het lenen van veilige motorkleding.

Bekijk onze pakketten en prijzen

Theorie

Om je motorrijbewijs te behalen is het van belang om je theoriecertificaat op zak te hebben. Lastig om je alle wetten en regels eigen te maken? Maak dan gebruik van onze theorietraining.

Praktijk

De beheersing van de motor, hoe te gedragen in het verkeer en bovenal het veilig manoeuvreren zijn enkele van de aspecten die aan bod komen tijdens de praktijkopleiding voor je motorrijbewijs. Het examengedeelte bestaat uit twee examens: het examen voertuigbeheersing en het algemene examen.

Aanmelden

Examen voertuigbeheersing voor motor

Het examen voertuigbeheersing is een belangrijk onderdeel van het motorrijbewijs examen en test de beheersing van de motor door de kandidaat. Het examen bestaat uit verschillende oefeningen die worden uitgevoerd op een afgesloten terrein, zoals slalom, uitwijken, remmen en een snelle uitwijkoefening.

Bij de slalom moet de kandidaat met een snelheid van ongeveer 30 km/u tussen pylonen door slalommen. Bij de uitwijkoefening moet de kandidaat met hoge snelheid een fictief obstakel ontwijken, waarbij een snelheid van minimaal 50 km/u moet worden behaald. De remproef bestaat uit het maken van een noodstop, waarbij de kandidaat zo snel mogelijk moet stoppen zonder de controle over de motor te verliezen. Ook moet er een vertragingsoefening worden uitgevoerd waarbij de kandidaat binnen een bepaalde afstand tot stilstand moet komen.

Tijdens het examen voertuigbeheersing worden alle oefeningen beoordeeld op verschillende aspecten, zoals het juiste gebruik van de koppeling, de remmen en de gaspedaal, de stabiliteit van de motor en de algemene beheersing van de motor.

Opfriscursus motorlessen

Lange tijd geen motor gereden? Of onzeker in het verkeer? Maak dan gebruik van de opfriscursus of onze rijangst-training. Zo zit je voordat je het weet weer vol zelfvertrouwen op je motor!

Rijschool machtigen?

Voor de aanvraag van je praktijkexamen hebben jouw machtiging nodig. Je kunt hier toestemming geven om onze rijschool te machtigen.