Tractor

Je tractorrijbewijs halen?

Tractorrijbewijs halen om met een tractor of ander motorrijtuig met beperkte snelheid (met voorkant een breedte van meer dan 1.30 meter) te rijden? Dan moet je in het bezit zijn van een T-rijbewijs. Dinkla biedt diverse trajecten om je zo snel mogelijk op weg te helpen met je tractorrijbewijs!

Bij ons kun je je tractorrijbewijs halen in omgeving Balk, Sneek, Lemmer en Noordoostpolder. Je kunt al een rijbewijs halen vanaf 16 jaar.

Bekijk onze pakketten en prijzen.

Opleidingstraject tot landbouw chauffeur

Tractor rijbewijs halen? Dan moet je twee keer examen doen. Deze bestaan uit 1 theorie-examen en een praktijkexamen bij het CBR. Het theorie-examen mag worden gedaan vanaf 15,5 jaar. Zodra dit behaald is, mag er vanaf 16 jaar gestart worden met de praktijklessen voor het T-rijbewijs en kan er ook praktijkexamen worden gedaan. Wij lessen met een Valtra N 114 (automaat) met daarachter een Joskin aanhanger.

Wanneer je het tractorrijbewijs haalt in een automaat mag je hiermee ook op een handgeschakelde tractor rijden.

Extra subsidie voor behalen tractorrijbewijs

Als je aan de slag wilt met de loonwerkopleiding Groen, Grond, Infra is het behalen van het T-rijbewijs een noodzakelijke investering.  De kosten voor het T-rijbewijs kunnen voor leerlingen een drempel zijn om voor een Groen, Grond, Infra opleiding te kiezen. Omdat de sector behoefte heeft aan goede en vakbekwame medewerkers, moet deze drempel zo laag mogelijk worden gehouden. Daarom stellen sociale partners via het Colland Arbeidsmarktfonds met ingang  een vergoeding van € 700,- per leerling beschikbaar als tegemoetkoming in de kosten voor het behalen van het T-rijbewijs.

De cursist kan tijdens het eerste schooljaar van de opleiding zelf de vergoeding aanvragen.

Tractorrijbewijs halen mogelijkheden

Het traject voor je tractorrijbewijs bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Voordat je praktijkexamen mag doen moet je in het bezit zijn van je theoriecertificaat. Wil je van start? Laat het ons weten!

Aanmelden

Rijangst-training

Tractor rijbewijs halen, maar jaren geen tractor gereden? Of door een nare ervaring angstig geworden? Met onze rijangst-training helpen we jou zelfverzekerd op weg! Meer weten?

Contact opnemen

Rijschool machtigen?

Je moet Dinkla toestemming geven om het praktijkexamen aan te vragen. Je kunt hier toestemming geven om onze rijschool te machtigen.