Trekker

Je trekker rijbewijs halen?

Rijd je met een trekker of ander motorrijtuig met beperkte snelheid (met voorkant een breedte van meer dan 1.30 meter) op de openbare weg? Dan moet je in het bezit zijn van een T-rijbewijs. Dinkla biedt diverse trajecten om je zo snel mogelijk op weg te helpen met je tractor rijbewijs!

Bij ons kun je je trekkerrijbewijs halen in omgeving Balk, Sneek, Lemmer en Noordoostpolder. Je kunt al een rijbewijs halen vanaf 16 jaar. Ben je al in het bezit van een B rijbewijs? Dan hoef je geen T rijbewijs te halen. Bekijk onze pakketten en prijzen. 

Opleidingstraject tot landbouw chauffeur

Om het trekkerrijbewijs te behalen moet er twee keer examen worden gedaan. Deze bestaan uit 1 theorie examen en een praktijkexamen bij het CBR. Het theorie-examen mag worden gedaan vanaf 15,5 jaar. Zodra dit behaald is, mag er vanaf 16 jaar gestart worden met de praktijklessen voor het T-rijbewijs en kan er ook praktijkexamen worden gedaan. Wij lessen met een Valtra N 114 (automaat) met daarachter een Joskin aanhanger.

Wanneer je het trekker rijbewijs haalt in een automaat mag je hiermee ook op een handgeschakelde trekker rijden.

Tractor rijbewijs halen mogelijkheden

Het traject voor je tractor rijbewijs bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Voordat je praktijkexamen mag doen moet je in het bezit zijn van je theoriecertificaat. Wil je van start? Laat het ons weten!