Je vrachtautorijbewijs halen: zo doe je dat!

5 maart 2018

Wil jij je vrachtautorijbewijs halen? Wij vertellen je er alles over!

Vrachtautorijbewijs en theorie

Voordat je begint met de praktijk van je vrachtautorijbewijs is het van belang je theorie te behalen. Dit proces gaat als volgt: je neemt de stof tot je in drie lesweekenden, twee dagen per weekend; op vrijdag en zaterdag. De stof bestaat uit verschillende onderdelen, te noemen: verkeer, techniek en goederenvervoer.

Welk rijbewijs heb je nodig om in een vrachtwagen te mogen rijden?

Om de weg op te gaan met een vrachtwagen, heb je een (groot) vrachtwagenrijbewijs nodig. Er zijn namelijk zwaardere vrachtwagens (tot 50 ton) waar je rijbewijs C voor nodig hebt. Voor de lichtere vrachtwagens (tussen de 3.500/7.500 kilo) is rijbewijs C1 voldoende.

Snel de weg op

Bij ons is het mogelijk om binnen drie weken in bezit te zijn van het volledige rijbewijzenpakket voor de vrachtwagen! Hoe ideaal is dat?! Je kunt in drie weken je theorie halen, in drie dagen je C-rijbewijs en in nog eens drie dagen je E achter C-rijbewijs!

Regels vrachtautorijbewijs

Voor het vrachtautorijbewijs moet je in het bezit zijn van rijbewijs B. Het traject voor een vrachtautorijbewijs bestaat uit een theorie-examen. Welke wij afnemen tijdens de theorieweekenden. Daarnaast dien je een praktijktoets en een toets Besloten terrein te behalen. Wil je beroepschauffeur worden, dan dien je code 95 op je rijbewijs te hebben. Deze vakbekwaamheid is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van een nascholing van 35 uur.

Vrachtautorijbewijs, maar toch een les

Stel je bent al in het bezit van een vrachtautorijbewijs, je bent gestopt met rijden, maar wilt toch weer de weg op. Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Speciaal voor dit soort situaties geven speciale opfrislessen, waardoor je binnen de kortste keren weer volledig zeker achter het stuur kunt plaats nemen.

Meer informatie over het vrachtautorijbewijs? Wij vertellen je er graag meer over! Neem contact op.