Zo werkt het LZV-rijbewijs

17 november 2022

We vallen maar direct met de deur in huis: het LZV-rijbewijs is eigenlijk een LZV-certificaat. Maar wat houdt het in?  En wat komt er bij het behalen van zo’n certificaat kijken? Lees snel verder en ontdek of het iets voor jou of je bedrijf is.

Wat is het LZV-certificaat?

LZV staat voor Lange Zware Voertuigen. Dit specifieke soort vrachtwagen wordt steeds vaker ingezet. Het is efficiënter en zorgt voor minder belasting op het milieu. Het certificaat is verplicht als –  je raadt het al – je rijdt met een LZV of Ecocombi. Wil je het LZV-rijbewijs of cerficaat halen, dan dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo moet je al in het bezit zijn van je CE-rijbewijs en al minimaal 5 jaar ervaring met een CE-voertuig hebben. Ook is een geldige Code 95 een must en mag je rijbevoegdheid niet zijn ontzegd of je rijbewijs zijn ingevorderd de afgelopen 3 jaar. Voldoe je hieraan? Dan kun je van start!

LZV-certificaat opleiding

Net zoals de meeste rijopleidingen bevat ook deze opleiding een theorie en praktijkgedeelte. Samen wordt dit getoetst in één examen, 45 minuten mondeling theorie-examen en 90 minuten praktijkexamen. De opleiding voor LZV bestaat uit verschillende trajecten. Zo starten we meestal met een LZV-intake om te bepalen welk traject het beste bij je past. Een intake inplannen? Neem dan contact met ons op. Mogelijkheden binnen het opleidingstraject zijn:

  • LZV dagopleiding
  • LZV 1,5 dagopleiding
  • LZV 2-daagse opleiding (o.b.v. 2 kandidaten)

Waarom volgen bij Dinkla?

Je LZV-certificaat haal je bij Dinkla. Waarom? Wij zijn specialist in de transportbranche. Van opleidingen voor je C, CE of LZV-rijbewijs tot aan Code 95: bij ons ben je aan het juiste adres voor scholing én bijscholing. Maar dat niet alleen: een rijopleiding bij Dinkla betekent dat we samen met jou gaan voor het einddoel. Nieuwsgierig naar ons enthousiaste team? Bekijk hier wie misschien jouw toekomstige rijinstructeur wordt.