Zo ziet jouw eerste motorrijles er uit!

10 mei 2019

Je ziet het helemaal voor je: op je motor in de zon door de bossen rijden. Alleen.., het rijbewijs ontbreekt nog. Ga je starten met je motoropleiding? Een goede voorbereiding is het halve werk. Wij laten je alvast weten hoe je eerste motorrijles er uit gaat zien.

Proefles motorrijden

Als je nog niet 100% zeker bent of motorrijden iets voor jou is, dan raden we aan om eerst een proefles te volgen. Je kunt alvast de ultieme vrijheid van motorrijden ervaren, zodat je ongetwijfeld staat te trappelen om te gaan beginnen. Op deze manier kan er ook een inschatting worden gemaakt hoeveel rijlessen je nodig hebt.

Motoroefenterrein

Gelijk de snelweg op? Geen zorgen. De eerste rijles bestaat uit kennismaken en feeling krijgen met het motorrijden. Dit gebeurt vaak op ons eigen motoroefenterrein. Het voordeel van een motorrijles op een oefenterrein is dat je geen last hebt van drukte.

Demonstratie

Je rijdt op onze nieuwste motoren. Zelfstandig op een motor rijden is waarschijnlijk je eerste keer. Daarom beginnen we met een uitleg over de bediening van de motor (check trouwens ook ons YouTube kanaal voor uitleg!). Onze instructeur zal een uitleg en demonstratie geven en dan is het jouw beurt. Lopen met de motor, langzame en snelle slalom, achtjes draaien, halve draai en uitwijkoefeningen zijn bijzondere verrichtingen die je gaat uitvoeren. Na de eerste motorrijles maak jij de keuze of je verder wilt.

Totaalpakket

Bij Dinkla Verkeersopleidingen is het mogelijk om het full-service pakket aan te schaffen. Deze bevat theorielessen, praktijklessen en het examen. Daarnaast is het ook mogelijk om veilige motorkleding te lenen. Interesse? Hier lees je meer over het motorrijbewijs.