Inparkeren: wij geven je tips en trucs!

24 december 2019

Of het nu gaat om in- en uitvoegen op de snelweg of het herkennen van de lampjes in je dashboard: tijdens de rijlessen komt alles voorbij. Zo ook de bijzondere verrichting inparkeren. Er zijn verschillende manieren om in te parkeren: vooruit, achteruit, fileparkeren of parkeren in een parkeervak. Welke manier kies jij en hoe pak je het inparkeren aan? Geen paniek, wij geven je tips en trucs!

Inparkeren zonder zorgen

Voordat we overgaan op de trucs, geven we je graag eerst de tips. Wanneer je moeite hebt met inparkeren, is het handig om de handeling in stappen op te delen. Vervolgens voer je elke stap uit met lage snelheid. Het meest belangrijke om te onthouden tijdens het inparkeren, is om niet in paniek te raken. Houdt daarnaast altijd rekening met het overige verkeer. Tijdens een bijzondere verrichting laat je anderen altijd voor. Je stopt en gaat pas door wanneer het verkeer gepasseerd is. Blijf ook goed kijken, dan komt alles goed. Oké, op naar de trucs!

Truc 1: Vooruit inparkeren in een parkeervak

Het eerste trucje dat we aanpakken, is het vooruit inparkeren in een parkeervak. Ten eerste bepaal je voordat je aan komt rijden op het parkeerterrein aan welke kant en in welk vak je de auto wilt parkeren. Bekijk de situatie en kijk goed in je spiegels naar overig verkeer. Positioneer hierna de auto aan de andere weghelft en minder vaart. Voordat je instuurt, kijk je nogmaals in al je spiegels en over je schouder. Stuur vervolgens in wanneer je in het midden van een parkeervak eerder bent dan het vak waarin je in wilt parkeren. Wanneer je auto bijna helemaal in het vak staat, draai je tot slot het stuur weer terug. Appeltje, eitje!

Truc 2: Achteruit inparkeren in een parkeervak

Op naar de volgende! Achteruit inparkeren in een parkeervak start, net als hiervoor, met het bekijken van de situatie. Daaropvolgend rijd je drie vakken verder dan het vak waarin je gaat parkeren. Kijk voordat je instuurt nogmaals in al je spiegels en over je schouder. Stuur dan vlot in wanneer de eerste lijn van het vak gelijk is aan de deurhendel. Wanneer de auto bijna recht staat, stuur je weer terug. Zo, nu heb je achteruit ingeparkeerd.

Truc 3: Achteruit fileparkeren

We sluiten af met achteruit fileparkeren. Het lijkt misschien lastig, maar met de volgende stappen kun jij het zeker. Na het bekijken van de situatie en het voorbij laten gaan van overig verkeer, breng je de auto tot stilstand wanneer jouw achterbank ter hoogte van de achterkant van de auto is waar je achter wilt parkeren. Dan weer goed kijken en hierna stuur je vlot in. Wanneer je rechterbuitenspiegel ter hoogte van de achterkant van de auto is waar je achter wilt parkeren, stuur je bij. Je staat: goed gedaan!

Bekijk ook eens onze video over deze bijzondere verrichting!

Inparkeren toch nog eng?

Met bovenstaande tips en trucs parkeer jij de auto binnen no time op de juiste plek. Ben je toch nog wat onzeker en ontvang je graag meer uitleg? Geen probleem, wij helpen je! Stuur ons een dm op Instagram en wij geven antwoord.