Motorrijbewijs halen? Zo gaat het in zijn werk!

27 februari 2020

Ben jij avontuurlijk ingesteld en rij je graag op twee wielen? Dan is een motorrijbewijs iets voor jou. Bij Dinkla heb je de keuze voor een totaalpakket: theorie- en praktijklessen, examens en zelfs het lenen van motorkleding. Maar hoe gaat het in zijn werk? Wij zetten het voor jou op een rijtje.

Beginnen

Er zijn verschillende soorten rijbewijzen voor de motor, dit heeft te maken met het vermogen van de motor en de leeftijd van de kandidaat. Starten met lessen voor een lichte motor, ofwel A1, mag al vanaf zeventien jaar. Vanaf twintig jaar mag je beginnen met een middelzware motor (A2). Voor een zwaardere motor (A) start je vanaf je eenentwintigste.

Theoriecertificaat

Ook bij je motorrijbewijs moet je een theorie-examen afleggen. De vragen van het examen gaan over verkeersregels en verkeersinzicht. Kun je daar wel een beetje hulp bij gebruiken? Dinkla organiseert ook theorietrainingen voor de motor. Wij plannen meerdere theorieavonden in, vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Aan de slag

Het praktijk gedeelte is vaak het leukste onderdeel. Bij Dinkla leer je tijdens het lessen hoe je de motor beheerst, de manier waarop je je gedraagt als motor rijder en het belangrijkste van allemaal: het veilig manoeuvreren.

Examen

Na het volgen van de lessen heb je ervaring opgedaan en ben je klaar voor het examengedeelte. Het examen bestaat uit twee examen onderdelen:
– voertuigbeheersing
– verkeersdeelname

Het examen voertuigbeheersing vindt plaats op een examenterrein, waarbij wordt gekeken hoe je de motor beheerst bij lage en hoge snelheid en of je goed kunt remmen.
Bij het examen verkeersdeelneming ga je de weg op en wordt er gekeken of je veilig rijdt en goed anticipeert op het verkeer.

Ook enthousiast en binnenkort het motor gevoel ervaren, neem dan contact met ons op!